Er du på udkig efter en lejlighed til leje som så mange andre, så læs Boligdeals nyeste blogindlæg: https://www.boligdeal.dk/blogs/soeg-lejligheder-til-leje-ad-alternative-veje.aspx og få tips med på vejen, der kan stille dig før andre lejere i køen.
Tænk alternativt, når du søger efter lejligheder til leje i storbyerne
Der er mange om buddet, når det gælder lejligheder til leje. Særligt op til studiestart kan det være næsten helt umuligt at finde lejeboliger i de danske storbyer, men med de rette værktøjer i brug kan du sikre dig bedre muligheder på markedet.
1. Undersøg markedet bredt for muligheder
Overvej alle tænkelige muligheder. Søg i boligselskaber, på bolig og annonceringsmedier samt på sociale medier.
Overvej alle tænkelige muligheder. Søg i boligselskaber, på bolig og annonceringsmedier samt på sociale medier.
2. Brug dine netværk
Gør venner og familie bekendte med din situation, så også de kan holde udkig for dig.
Opret eventuelt en søgeannonce og skriv lidt om dig selv og hvad du søger i en lejlighed til leje og sørg for at få venner og familie til at dele dit opslag. Meld dig også gerne ind i relevante boliggrupper på facebook. Der er meget aktivitetet her, så sørg for løbende at holde dig orienteret, så du ikke går glip af annoncerede lejeboliger, der kunne være attraktive for dig
3. Udvid din horisont
Overvej at søge bolig i yderkanterne af storbyerne eller om du har interesse i at overtage en lejlighed til leje for en kortere tidsperiode. Måske kunne det være interessant for dig at leje blot et enkelt værelse? Der er ikke kun økonomiske fordele ved at indgå i et bofællesskab - mange tilvælger denne løsning pga. de mange sociale forhold. Alle disse forhold kan være afgørende for om du finder en lejlighed til leje eller ej.
Sådan sikrer du dig ikke at betale for meget i husleje
- når du endelig har fundet en lejlighed til leje
- når du endelig har fundet en lejlighed til leje
Det er afgørende for prissættelsen af din husleje, hvorvidt den udlejningsejendom du bebor er taget i brug før eller efter 1991. Det skelsættende år betyder, at privatejede udlejningsejendomme efter 1991 reelt set ikke har noget loft for, hvad de kan opkræve i husleje.
Udlejningsejendomme før 1991 prissættes efter skøn ift. størrelse og stand. Der eksisterer ingen statistikker eller opslagsværk, hvor du kan tjekke din husleje, men fatter du mistanke bør du stile kontakt til enten huslejenævnedirekte eller til Lejernes Landsorganisation, LLO.
Det skønnes at mere end 100.000 lejere betaler for meget i husleje ifølge LLO.
En god tommelfingerregel
Hvis din lejlighed til leje ikke er moderniseret med nyt køkken og bad, så må din udlejer som udgangspunkt ikke opkræve mere end 500-700 kr. pr. kvadratmeter pr. år. Hvis lejligheden derimod er moderniseret kan du forvente en opkrævning mellem 700-850 kr. pr. kvadratmeter pr. år. på landsplan. Beløbet ligger mellem 900-1100 kr. pr. kvadratmeter i Arhus og København.
Læs også Boligdeals tidligere blogindlæg, der trinvis guider dig gennem din boligsøgning. Benyt linket her https://www.boligdeal.dk/blogs/saadan-finder-du-boliger-til-leje.aspx
Kommentarer
Send en kommentar